

Centralne stacje uzdatniania wody

Centralna stacja zmiękczania wody TT 100 WS1 Mijar

Centralna stacja zmiękczania wody TT 130 WS1.25 Mijar

Centralna stacja zmiękczania wody TA 100 WS1-TWIN Mijar

Centralna stacja zmiękczania wody TA 120 WS1.25-PARALLEL Mijar

Centralna stacja zmiękczania wody TT 180 WS2 Mijar

Centralna stacja zmiękczania wody TT 230 WS2 Mijar

Centralna stacja zmiękczania wody TT 300 WS2 Mijar

Centralna stacja zmiękczania wody TA 130 WS1.5-PARALLEL Mijar

Centralna stacja zmiękczania wody TT 500 WS2 Mijar

Centralna stacja zmiękczania wody TA 230 WS2-PARALLEL Mijar

Centralna stacja zmiękczania wody TA 300 WS2-PARALLEL Mijar
Stacje uzdatniania wody w gastronomii
Woda w obiektach gastronomicznych odgrywa szczególnie dużą rolę, ponieważ wpływa na smak, zapach oraz wygląd podawanych klientom potraw i napojów.
Klasyczne uzdatnianie wody wodociągowej w przypadku restauracji często nie wystarcza. Co prawda musi ona spełniać odgórnie narzucone standardy i być zdatna do picia, jednak problemem wciąż mogą okazać się jej wysoka twardość oraz obecność chloru (i jego pochodnych) wpływająca na obniżenie jakości podawanych napojów i dań.
Twarda woda będzie prowadzić do awarii urządzeń gastronomicznych mających kontakt z parą lub z gorącą wodą. Odkładający się kamień zdecydowanie skróci żywotność używanych sprzętów, a także spowoduje wzrost kosztów przeznaczonych na środki czystości i detergenty oraz na dodatkowe serwisowanie urządzeń.
Stacje uzdatniania wody zapewniają dobry smak i aromat gorących napojów i potraw, a także zapobiegają powstawaniu nieestetycznie wyglądających oleistych kożuchów na powierzchni kawy i herbaty. Centralny zmiękczacz wody zapewni miękką wodę w całym obiekcie, niezależnie od tego, z jakiego miejsca jest ona pobierana. Z tego względu jest idealnie dostosowany do potrzeb restauracji, która korzysta z wody z wielu miejsc oraz z różnych urządzeń.
Co zapewniają stacje uzdatniania wody?
Woda używana w lokalu gastronomicznym będzie zdecydowanie wpływać na odczucia klienta związane z serwowanymi potrawami oraz napojami. Z tego względu powodu powinna być najwyższej jakości.
Stacje uzdatniania wody wpłyną na wyższą jakość serwowanych dań i napojów oraz na lepszy stan sprzętów używanych w lokalu. Osad nie będzie powstawać wewnątrz sprzętów mających kontakt z wodą, dzięki czemu wzrośnie ogólna żywotność eksploatowanych urządzeń - co jest szczególnie istotne w lokalach gastronomicznych, gdzie różne sprzęty używane są praktycznie bez przerwy. Urządzenia pozbawione osadu będą również działały zdecydowanie bardziej wydajnie, co też obniży koszty eksploatacyjne związane z użytkowaniem sprzętu gastronomicznego.