Multi Gastro

Kotły warzelne elektryczne

Kocioł elektryczny | 50 l | 10,5 kW | 800x700x900 mm
Kocioł elektryczny | 50 l | 10,5 kW | 800x700x900 mm
Producent: Redfox
16 064,15 zł 23 245,77 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.
Kocioł elektryczny 100 l
Kocioł elektryczny 100 l
Producent: Redfox
19 549,15 zł 28 288,77 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.
Kocioł elektryczny 150 l
Kocioł elektryczny 150 l
Producent: Redfox
20 399,15 zł 29 518,77 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.
Kocioł elektryczny 100 l ciśnieniowy
Kocioł elektryczny 100 l ciśnieniowy
Producent: Redfox
23 799,15 zł 34 438,77 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.
Kocioł elektryczny 150 l ciśnieniowy
Kocioł elektryczny 150 l ciśnieniowy
Producent: Redfox
24 649,15 zł 35 668,77 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.
Kocioł elektryczny 100 l
Kocioł elektryczny 100 l
Producent: RM GASTRO
25 339,90 zł 37 551,90 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.
Kocioł elektryczny 150 l
Kocioł elektryczny 150 l
Producent: RM GASTRO
25 713,40 zł 38 105,40 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.
Kocioł elektryczny 50 l
Kocioł elektryczny 50 l
Producent: RM GASTRO
28 015,82 zł 41 517,42 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.
Kocioł elektryczny 100 l ciśnieniowy
Kocioł elektryczny 100 l ciśnieniowy
Producent: RM GASTRO
29 415,20 zł 43 591,20 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.
Kocioł elektryczny 150 l ciśnieniowy
Kocioł elektryczny 150 l ciśnieniowy
Producent: RM GASTRO
30 436,10 zł 45 104,10 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.
Kocioł elektryczny 50 l | 800x700x900 mm | 9 kW
Kocioł elektryczny 50 l | 800x700x900 mm | 9 kW
Producent: RM GASTRO
37 299,13 zł 55 274,61 zł
ZOBACZ WIĘCEJ
szt.

Kotły warzelne elektryczne gastronomiczne

Kotły warzelne elektryczne to elektryczne kotły gastronomiczne, sprzęt kuchenny do gotowania i przyrządzania potraw w dużej lub przemysłowej ilości. Kotły warzelne elektryczne do gotowania mają zastosowanie w kuchniach takich miejsc, jak: hotele i ośrodki wypoczynkowe, restauracje obsługujące wesela, przyjęcia i bankiety, firmy cateringowe, bary mleczne, oraz obiekty użyteczności publicznej, takie jak szkoły, przedszkola, szpitale, domy dziecka, zakłady karne, ośrodki dla osób starszych itp.

Elektryczny sprzęt kuchenny do gotowania jest nowoczesny, wygodny w użytkowaniu i bezpieczny dla obsługującego go personelu. Regulowane nóżki pozwalające dostosować wysokość do wzrostu, wbudowany zawór doprowadzający wodę, zawór umożliwiający odprowadzenie wody, grzanie pośrednie i wiele innych dodatkowych funkcji zapewnia komfort i kulturę pracy. Profesjonalny kocioł elektryczny to urządzenie niezbędne w każdej kuchni gastronomicznej.

Kotły warzelne elektryczne uchylne i stałe

Kocioł warzelny elektryczny służy do różnego rodzaju obróbki termicznej: gotowania, gotowania na parze, marynowania, wytapiania, pasteryzacji itp. Można dopasować do niego również dodatkowe akcesoria jak np. kosz do gotowania makaronu w kotle warzelnym do produktów mącznych. Kotły warzelne elektryczne dzielą się na uchylne i stałe. Kotły uchylne to przeważnie modele o pojemności od 20-60 litrów, natomiast w największych kotłach warzelnych stałych można ugotować nawet do 500 litrów zupy czy innej potrawy. Te pierwsze sprawdzą się tam, gdzie potrzebujemy przygotować potrawy w stosunkowo niewielkich, jak na masową skalę, ilościach, np. zupy, sosy, makarony, ryż, kasze, warzywa, mięso, ryby, desery. Natomiast największe kotły warzelne elektryczne są stosowane również w zakładach przetwórstwa spożywczego, przykładowo kocioł przemysłowy elektryczny z mieszadłem stosowany jest w przemyśle mięsnym służy do wytopu tłuszczu, parzenia wyrobów wędliniarskich, w przemyśle cukierniczym do wytwarzania polew, sosów i likierów, w przemyśle owocowo-warzywnym do przyrządzania marmolad, musów, przecierów albo też do parzenia mieszanek warzyw.

Kotły warzelne elektryczne z grzaniem bezpośrednim i pośrednim

Kryterium podziału kotłów elektrycznych jest też umiejscowienie źródła grzania. Elektryczne kotły gastronomiczne z grzaniem bezpośrednim to kotły, których źródło zasilania znajduje się pod powierzchnią dna, kotły z grzaniem pośrednim to kotły, w których grzanie odbywa się dzięki parze wodnej pomiędzy ścianką wewnętrzną a zewnętrzną. Forma grzania pośredniego jest najbardziej wydajna i ekonomiczna, a dzięki braku bezpośredniego kontaktu grzałki z gotowaną potrawą oraz równomiernemu rozkładowi ciepła, gwarantuje, że cały proces przebiegnie bez ryzyka przypalenia potrawy. To niezwykle ważne w gastronomii, zarówno dla kucharzy i obsługi kuchni, jak i klientów oraz osób korzystających z usług. Kocioł warzelny gazowy to nie tylko urządzenie zapewniające komfortowe warunki pracy personelowi, ale również smaczne i apetyczne posiłki klientom.

Kocioł warzelny elektryczny do restauracji z mieszalnikiem

Kocioł elektryczny do restauracji może być uchylny, może posiadać pokrywę, którą można trzymać otwartą w każdym ustawieniu. Natomiast największe kotły wyposażone są w pokrywę z zawiasami samobalansującymi. W 300 litrowych kotłach mieszalnik może być zamontowany na stałe, ramiona i łopaty mieszalnika dedykowane pod konkretny rodzaj produktu, są dostępne na zamówienie.

Kocioł do gotowania elektryczny to urządzenie bezpieczne

Wielostopniowa regulacja mocy grzania, różnego rodzaju systemy bezpieczeństwa takie jak termostat bezpieczeństwa w przypadku awarii przełącznika ciśnienia, systemy izolacyjne, odpowietrzniki, kontrolki informujące nas, czy elektryczny kocioł kuchenny jest włączony i czy się nagrzewa, systemy izolacyjne oraz starannie wyprofilowane rękojeści - wszystko to zapewnia bezpieczeństwo pracy.

W naszej ofercie posiadamy kotły warzelne renomowanych producentów. To produkty wysokiej jakości, cechujące się solidną konstrukcją oraz precyzyjnym wykończeniem, o designie podporządkowanym funkcjonalności. Profesjonalne rozwiązania techniczne sprawiają, że ich użytkowanie jest komfortowe i bezpieczne. Do Państwa należy decyzja, czy wybrać elektryczny kocioł kuchenny z grzaniem pośrednim, czy z bezpośrednim, oraz na jaką pojemność się zdecydować.

Podejmując decyzję o nabyciu kotła elektrycznego do kuchni należy upewnić się, że instalacja w budynku jest sprawna i dostosowana do obsługi urządzenia o danej mocy. Oferowany przez nas sprzęt do gastronomii wymaga stałych dostaw energii elektrycznej o dużej mocy. Jeśli nasze instalacje elektryczne nie zapewnią ciągłego sprawnego działania urządzenia, lepszym wyborem będą kotły warzelne gazowe. Wybierając kocioł do kuchni gastronomicznej, niezależnie od tego czy postawisz na profesjonalny kocioł elektryczny, czy jednak gazowy, masz pewność, że obsłużysz dużą liczbę osób naraz, bez zbędnych przerw, nerwów i wielkiego bałaganu, jaki pozostaje po przyrządzaniu posiłków na wielu kuchenkach w wielu garnkach.

Pomagamy w doborze urządzeń: 12 307 79 79

 
Montaż na terenie całej Polski
Wszystkie urządzenia sprzedawane przez naszą firmę mogą być podłączone przez nas profesjonalny serwis na terenie całego kraju. Skontaktuj się z nami, aby otrzymać indywidualną wycenę.
 
Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny
Prowadzimy profesjonalne usługi napraw, montażu, szkoleń. Wszystkie urządzenia objęte są gwarancją producenta. Oferujemy wsparcie techniczne po upływie gwarancji.
Opinie Klientów
Z Multi Gastro otworzyliśmy już kilka lokali. Zajmują się wszystkim od przygotowania projektu, swojej stałej obecności podczas remontu, montażu, szkoleniu pracowników, skończywszy na stałych przeglądach. Multi Gastro obsługuje nas kompleksowo nie tylko dostarczając sprzęt, ale też indywidualne zabudowy barowo-sprzedażowe, szklane przeszklenia czy skomplikowane konstrukcje dekoracyjne.
Rękoczyny - Kraków
Współpracuję z MultiGastro od 8 lat i serdecznie polecam, ponieważ przez ten czas jestem nieustannie zadowolony. Dla mnie kluczowe jest to, że nie kupujesz po prostu nowych urządzeń gastronomicznych, ale również współpracę, jakość kontaktu i późniejszą obsługę czy serwis od zespołu ludzi, który wiec co robi i robi to dobrze, a do tego w sposób przyjazny dla klienta. Świetna firma!
Kochanka folk shotbar - Kraków
Już niejedna transakcja za nami i zawsze z chęcią wracamy od lat. Prowadzimy sieć kebabów, dlatego też potrzebujemy sprawdzonych urządzeń. Profesjonalna pomoc w doborze sprzętu, realizacja zamówienia w ustalonym terminie, pełna satysfakcja - polecam!
Piri Piri
Polecam usługi tej firmy. Otwierając lodziarnię kupowaliśmy od nich lodówki, zmywarkę, piec i pozostały sprzęt. Od 6 lat w razie jakiejkolwiek problem przyjeżdżają prawie natychmiast i pomagają. Bardzo polecam.
Lodowa Huta - Kraków
Zawsze fachowe doradztwo, niezawodne produkty w najlepszej cenie.
Cukiernia Cora - Kraków
Szybki serwis, miła obsługa, ogromny wybór - zawsze na czas w super cenie.
Piekarnie La Baguette - Kraków
Profesjonalne podeście do Klienta.
Restauracja Tarasowa - Rybnik
Wszystko super, kontakt, informacje, maile, dostawa.
Kawiarnia Eisdealer - Berlin
Miła i profesjonalna obsługa, świetne piece cukiernicze w niskiej cenie!
Sernik w Koronce- Dębica
Profesjonalne porady. Zawsze chętni do pomocy proponując różne rozwiązania.
Spar Zuzanka - Zawiercie

Biuro obsługi Klienta

12 306 54 00
pon-pt: 8:30 - 16:30

info@multigastro.pl

Przejdź do podstrony z wszystkimi danymi kontaktowymi

PRZEJDŹ DO KONTAKTU

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium