

Kategorie
Producent
Kuchnie gastronomiczne

Płyta gotująca elektrycza | pojedyncza | 1,5 kW | 305x245x85 mm

Kuchenka indukcyjna Economic model 1800, 1,8kW, 315x345xh70mm

Płyta gotująca elektryczna | podwójna | 2,5 kW | 535x225x90 mm

Kuchenka indukcyjna model 2000, 2kW, 230V, 296x370xh46mm

Kuchenka indukcyjna IK 20 | 2 kW | 10 stopni mocy (1100 - 2000 W) | 285x340x64 mm

Płyta grzewcza indukcyjna Display Line | 1000 W | 455x333x(H)62 mm

Płyta grzewcza indukcyjna Black Line | 1000 W | 455x333x(H)62 mm

Kuchenka indukcyjna IK 20TC | 8 stopni mocy (500 - 2000 W) | 1 kW | 330x400x63 mm

Indukcyjna płyta grzewcza IW10-EB | 490x345x67 mm | 1 kW

Podwójna kuchenka indukcyjna | 2000W + 1500W | Black Line

Kuchenka indukcyjna IK 27TC | 10 stopni mocy | 2,7 kW | 340x425x75 mm

Indukcyjna płyta grzewcza IW10-EBBF | 320x370x80 mm | 1 kW
Kuchnie gastronomiczne do każdego lokalu
Ciężko wyobrazić sobie jakąkolwiek działalność gastronomiczną bez urządzeń do obróbki cieplnej. Najbardziej wszechstronne są w tym przypadku kuchenki wyposażone w elektryczną lub indukcyjną płytę albo gazowe palniki. Te niezwykle wszechstronne urządzenia te występują w niezwykle wielu wariantach, przez co możemy podzielić je na grupy według kilku kryteriów. Pierwszym może być ilość stanowisk do gotowania. Kuchnie gastronomiczne mogą mieć zarówno jeden palnik lub pojedynczą płytę, jak i miejsce na aż 8 różnych naczyń. Oczywiście różnią się również sposobem generowania ciepła – może to być gaz, żeliwna lub ceramiczna płyta elektryczna albo płyta indukcyjna, która wymaga stosowania specjalnych naczyń.
Kuchnie dzielimy też ze względu na budowę, wyróżniając:
- modele nastawne,
- modele wolnostojące.
Te pierwsze służą do umieszczania na blacie i świetnie sprawdzają się w małych punktach gastronomicznych lub jako dodatkowe miejsce do obróbki termicznej. Ich zaletą jest możliwość przenoszenia w dowolne miejsce Kuchnie wolnostojące to zaś duży sprzęt, który wymaga stałego montażu. Jednak i tutaj wyróżniamy kilka rodzajów urządzeń. Kuchnie gastronomiczne wolnostojące mogą być oparte na:
- podstawie otwartej,
- podstawie z szafką,
- podstawie z piekarnikiem.
Większe kuchenki mogą mieć też podstawę wyposażoną zarówno w piekarnik, jak i szafkę. Wybór odpowiedniego typu urządzenia zależy od indywidualnych preferencji użytkownika, a także warunków, jakie panują w kuchni.
Nasza oferta obejmuje kuchnia gastronomiczne, które wyróżniają się najwyższą jakością, trwałością i funkcjonalnością. Wszystkie oferowane urządzenia są też całkowicie bezpieczne oraz przystosowane do intensywnej eksploatacji. Sprzedajemy wyłącznie sprzęt najlepszych producentów, a jego różnorodność pozwala wybrać model zgodny z indywidualnymi potrzebami, wymaganiami i budżetem każdego nabywcy. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z asortymentem oraz prosimy o kontakt, jeśli potrzebują Państwo pomocy przy wyborze odpowiedniego urządzenia.
Zalety kuchni gastronomicznych
Kuchnie gastronomiczne zdecydowanie różnią się od domowych kuchenek, choć często wyglądają podobnie. Niemal ciągłe gotowanie wymaga odpowiednich parametrów. Kuchenki przeznaczone do profesjonalnego wykorzystania powinny być przede wszystkim higieniczne. Dlatego ich konstrukcje wykonane są ze stali nierdzewnej, którą dzięki gładkiej powierzchni bardzo łatwo utrzymać w nieskazitelnej czystości. Liczy się też funkcjonalność – stąd różne rozmiary profesjonalnych kuchni i zwiększona wydajność. Profesjonalne wykorzystanie wymaga też kontroli kosztów, dlatego tego typu urządzenia są bardzo energooszczędne, niezależnie od typu. W przypadku tak intensywnie eksploatowanego sprzętu liczy się również wytrzymałość każdego detalu, dlatego piekarniki wyposażone są w solidne zawiasy, pokrętła mają oznaczenia, które się nie ścierają, a powierzchnia płyt grzewczych jest odporna na zarysowanie i uszkodzenie.
Kuchnie gastronomiczne należy wybierać zgodnie z własnymi preferencjami – gazowe są wygodne i bardzo oszczędne, jednak elektryczne i indukcyjne znacznie łatwiej się czyści. Można zdecydować się na duży, wygodny model z piekarnikiem lub mały sprzęt, który sprawdzi się nawet w bardzo ciasnej kuchni. Dobrze dobrane urządzenie z pewnością zapewni wymaganą wydajność i komfort pracy.