Multi Gastro

Urządzenia multifunkcyjne do lodów

Filtruj produkty
[product id="21252, 21268, 21273, 42541"]

Multifunkcyjne urządzenia do lodów pozwalają mieszać, gotować, pasteryzować lub zamrażać dowolną mieszaninę lub ciasto. Są niezwykle wszechstronne i szybkie w odniesieniu do produktów wymagających obróbki termicznej.

 

Główne funkcje multifunkcyjnych maszyn do lodów obejmują:

  • Mieszanie oraz łączenie składników takich jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp., potrzebne do przygotowywania kremów, dżemów, sosów, lodów, sorbetów oraz granity
  • Podgrzewanie i dezynfekcja: topienie tłuszczy, czekolady oraz eliminacja bakterii chorobotwórczych
  • Chłodzenie i uzupełnienie procesu pasteryzacji, w efekcie czego następuje hamowanie rozwoju bakterii resztkowych
  • Zamrażanie mieszanki podczas wprowadzania powietrza do lodów. Jednolita obróbka mechaniczna i termiczna pozwala na wytworzenie dobrych, kremowych lodów.

Po zakończeniu całego cyklu maszyna natychmiast wyładowuje przygotowaną porcję lodów nadającą się od razu do sprzedaży. W Multi Gastro znajdą Państwo wysokiej jakości urządzenia, które pozwolą uzyskać idealną konsystencję lodów, dzięki której będą one doskonale zmrożone oraz kremowe. Wszystkie elementy, mające bezpośredni kontakt z żywnością zostały wykonane z wysokiej klasy, bezpiecznej i nietoksycznej stali nierdzewnej. Proponujemy urządzenia renomowanych producentów, od lat zajmujących się dostarczaniem wysokiej klasy urządzeń gastronomicznych.

 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z bogatym asortymentem naszego sklepu! Nasi specjaliści pomogą Państwu w wyborze najlepszych rozwiązań i odpowiedzą na wszystkie pytania!

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium