

Kategorie
Producent
Piece konwekcyjno parowe gazowe

Piec konwekcyjno - parowy 5x GN 1/1, gazowy - sterowanie manualne, 9 kW

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Inoxtrend NG-DA-005G | 5xGN1/1 | manualny | 10kW | 930x810x760mm

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Inoxtrend NG-SP-005G | elektroniczny | 5xGN1/1 | 10kW | 920x810x760mm

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Inoxtrend NG-DA-007G | 7xGN1/1 | manualny | 13,5kW | 930x810x910mm

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Inoxtrend NG-SP-007G | 7xGN1/1 | elektroniczny | 13,5kW | 920x810x910mm

Piec konwekcyjno-parowy | Unox | ChefTop Mind.Maps plus | 3xGN1/1 | 5 kW |

Piec konwekcyjno - parowy 7x GN 1/1, gazowy - sterowanie manualne, 13 kW

Piec konwekcyjno-parowy gazowy by Lainox ICGM051E | 5xGN1/1 | blachy 600x400mm | sterowanie manualne | 8,5kW | 2 lata gwarancji

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Inoxtrend NG-DA-010G | 10xGN1/1 | manualny | 20kW | 930x810x1140mm

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Inoxtrend NG-SP-010G | 10xGN1/1 | elektroniczny | 20kW | 920x810x1140mm

Piec konwekcyjno-parowy gazowy by Lainox ICGT051E | 5xGN1/1 | blachy 600x400mm | 99 programów | sterowanie elektroniczne | 8,5kW | 2 lata gwarancji

Piec konwekcyjno - parowy Touch Control 11x GN 1/1, gazowy - sterowanie manualne, 18 kW

Piec konwekcyjno-parowy gazowy by Lainox ICGM071E | 7xGN1/1 | blachy 600x400mm | sterowanie manualne | 12kW | 2 lata gwarancji

Piec konwekcyjno-parowy gazowy by Lainox ICGT071E | 7xGN1/1 | blachy 600x400mm | 99 programów | sterowanie elektroniczne | 12kW | 2 lata gwarancji

Piec konwekcyjno-parowy 5xGN1/1 ChefTop Mind.Maps plus gazowy 15 kW

Piec konwekcyjno-parowy gazowy by Lainox ICGM101E | 10xGN1/1 | blachy 600x400mm | sterowanie manualne | 16kW | 2 lata gwarancji

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Inoxtrend Professional Gastro PG-DT-106G | automatyczne mycie | 6xGN1/1 | 13,5 kW | 230 V | 760x760x750 mm

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Inoxtrend Professional LengthWise CDA-111G | 11xGN1/1 | 16 kW | 230 V | 800x780x1060 mm

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Alphatech by Lainox | LVGS071 | 12kW | 7x GN 1/1 | 2 lata gwarancji

Piec konwekcyjno-parowy gazowy by Lainox ICGT101E | 10xGN1/1 | blachy 600x400mm | 99 programów | sterowanie elektroniczne | 16kW | 2 lata gwarancji

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Inoxtrend Professional LengthWise CDA-207G | 7xGN2/1 | 16 kW | 230 V | 1050x900x800 mm

Piec konwekcyjno-parowy gazowy Inoxtrend Professional LengthWise CDT-107G | automatyczne mycie | 7xGN1/1| 12 kW | 230 V | 800x780x800 mm

Piec konwekcyjno-parowy Rational iCombi Classic gazowy | iCC 6-1/1 | 13,5 kW | 850x842x754 mm |
Piece konwekcyjno-parowe gazowe – funkcjonalność i niezawodność
Wielofunkcyjność pieca konwekcyjnego pozwala przygotowywać w nim zarówno warzywa na parze, jak też pieczone ziemniaki i różnorodne mięsa. Możliwość wykorzystania jego licznych opcji w pełni zaspokaja potrzeby szefa kuchni i podniebienia gości. Piec konwencyjno-parowy gazowy stanowi rozwiązanie elastyczne, a zarazem proste w obsłudze. Umożliwia pieczenie, smażenie, grillowanie, gotowanie na parze, duszenie i blanszowanie potraw. Manualny panel sterowania umożliwia pełną regulację temperatury, prędkości wentylatora i wilgotności powietrza. Dzięki temu, można łatwiej kontrolować efekt finalny, zapobiegając wysuszaniu pieczonych wewnątrz mięs i warzyw. Oświetlenie komory daje wgląd do stanu potraw bez konieczności otwierania drzwiczek i zaburzania obiegu temperatury. Podwójne przeszklenie drzwi gwarantuje kompleksową ochronę termiczną, zaś autorewers w wentylatorze utrzymuje identyczną temperaturę w każdym obszarze pieca. Utrzymaniu pieca w czystości sprzyjają wysuwane prowadnice, zaokrąglone krawędzie komory, proste drzwi oraz wykonanie ze stali nierdzewnej.
Piece konwekcyjno-parowe gazowe – dobre zarządzanie zapasami i oszczędność w gotowaniu
Z perspektywy właściciela restauracji, niezwykle przydatną funkcją pieców konwekcyjno-parowych jest rozmrażanie i regeneracja. Pierwsza z tych opcji umożliwia sprawne odmrożenie składników przechowywanych w zamrażarkach. Każdy restaurator zdaje sobie sprawę z tego, że zwłaszcza zimą istnieje ograniczony dostęp do niektórych świeżych produktów sezonowych. Do przygotowania potraw można wówczas wykorzystać odpowiednio przechowywane mrożonki, które dzięki rozmrażaniu w piecu konwekcyjnym nie tracą swoich składników odżywczych. Inną interesującą opcją urządzenia jest funkcja regeneracji, czyli odgrzania potraw bez pogorszenia się ich walorów smakowych. Regulacja wilgotności temperatury pozwala czuwać nad procesem podgrzewania dań i zapobiega ich przususzeniu.
Dlaczego warto nabyć piec konwekcyjny do swojej gastronomii?
Piece konwekcyjno-parowe gazowe, za sprawą swojej wielozadaniowości, pozwalają ograniczyć liczbę urządzeń stojących w kuchni oraz dają większą przestrzeń do wykorzystania pod obszar roboczy. Staranne ustalenie menu i zaprogramowanie ustawień odpowiadających mu zaowocuje oszczędnością czasu i nakładów pracy, a więc – w dłuższej perspektywie – mniejszymi wydatkami i wyższą wydajnością. Tak poniesiony koszt wygeneruje zwrot z inwestycji i szybko się zwróci.
Piece konwekcyjno-parowe – automatyzacja czyszczenia
Nowoczesne piece konwekcyjno-parowe gazowe są wyposażone w kilka programów czyszczących – począwszy od opcji szybkiego czyszczenia bez detergentów po intensywne cykle mycia. W ten sposób pracownicy i pomocnicy na kuchni mogą zautomatyzować proces czyszczenia, nie muszą angażować zbyt wiele swojej energii oraz mogą zminimalizować czas potrzebny na wykonanie niezbędnych prac. Z racji swoich licznych zalet, piece konwekcyjno-parowe gazowe są świetnymi urządzeniami przeznaczonymi do profesjonalnej gastronomii, bez których trudno wyobrazić sobie sprawną pracę na kuchni.