

Piece przelotowe - taśmowe - nadmuchowe

Elektroniczne piece przelotowe do pizzy seria TUNNEL C

Piec do pizzy tunelowy – przelotowy elektryczny Zanolli Synthesis 05/40 VE Compact

Wielofunkcyjny piec przelotowy do pizzy MFMT64E | 1-komorowy | elektryczny | 6,9 kW | 1240x800x480 mm

Elektroniczne piece przelotowe do pizzy seria TUNNEL C

Piec do pizzy tunelowy – przelotowy elektryczny Zanolli Synthesis 06/40 VE

Piec do pizzy tunelowy – przelotowy gazowy Zanolli Synthesis 06/40 V GAS

Wielofunkcyjny piec przelotowy do pizzy MFMT64G | 1-komorowy | gazowy | 9,9 kW | 1240x895x480 mm

Piec przelotowy do pizzy Tunnel C/65 | 18,4 kW | 2070x1320x(H)560 mm

Piec przelotowy do pizzy Tunnel C/80 | 2250x1560x(H)600 mm | 24,4 Kw

Piec do pizzy tunelowy – przelotowy elektryczny Zanolli Synthesis 08/50 V PW E

Piec do pizzy tunelowy – przelotowy gazowy Zanolli Synthesis 08/50 V PW GAS

Wielofunkcyjny piec przelotowy do pizzy MFMT64E2 | 2-komorowy | elektryczny | 2x6,9 kW | 1240x800x960 mm

Wielofunkcyjny piec przelotowy do pizzy MFMT75ET1S | 1-komorowy | elektryczny | 16,5 kW | 1800x1190x1160 mm

Wielofunkcyjny piec przelotowy do pizzy MFMT64G2 | 2-komorowy | gazowy | 2x9,9 kW | 1240x895x960 mm
Piece tunelowe
Piec tunelowy przeznaczony jest dla pizzerii, restauracji oraz zakładów garmażeryjnych. Piece tunelowe to urządzenia wszechstronne, które można wykorzystywać do przygotowywania wielu produktów i dań, na przykład pizzy, pieczywa, lasagne, mięsa, grillowanych warzyw i wyrobów cukierniczych.
Piec tunelowy cechuje ergonomiczność, która ułatwia regulację utraty ciepła, a dzięki izolowanym ścianom jego powierzchnie zewnętrzne nie nagrzewają się. Piece te wykorzystują nagrzewanie w podczerwieni i konwekcję wymuszoną. Do wyboru jest zasilanie elektryczne lub gazowe. Nie jest konieczny nadzór nad procesem pieczenia, gdyż temperatura i czas pieczenia są wcześniej ustawione. W ofercie znajdują się także mniejsze piece, które są dedykowane takim wypiekom jak pizze czy zapiekane kanapki.
Oferowane piece tunelowe są najwyższej jakości i wykonane ze stali nierdzewnej. Zaprojektowane również w sposób ułatwiający czyszczenie. Piece obejmuje 12 miesięczna gwarancja.
Piece przelotowe
Piece przelotowe rekomendowane są do pizzerii i restauracji serwujących własne pieczywo. Zadaniem pieców przelotowych jest niezrównana jakość pieczenia i najniższa temperatura zewnętrzna w swojej klasie.
Piec przelotowy może być elektryczny lub gazowy - niezależnie od tego, znacząco ułatwia pieczenie. Piece przelotowe często są piecami modułowymi, w których po ustawieniu czasu pieczenia oraz temperatury górnej i dolnej, piec sam wykonuje pracę. Wszystko to dzięki zastosowaniu unikalnego sposobu sterowania temperaturami w komorach. Dzięki temu rozwiązaniu, nie są wymagane narzędzia służące do sięgania w głąb rozgrzanego pieca.
Piece przelotowe charakteryzują się blatami odstawczymi na gotową pizzę i wypieki. Jest to najlepsze rozwiązanie do ciągłej produkcji. Gwarantowana jest wydajność przy zachowaniu niskich kosztów eksploatacji. Piece przelotowe objęte są roczną gwarancją.
Piece taśmowe
Piece taśmowe występują w dwóch sposobach zasilania: elektrycznym lub gazowym i są dedykowane do wypieku pizzy. Piec taśmowy jest przeznaczony do miejsc, które wymagają bardzo dużej wydajności. Czas opiekania wynosi od 2 do 20 minut i regulowany jest prędkością przesuwu podajnika taśmowego, znajdującego się wewnątrz komory roboczej urządzenia. Istnieje również możliwość regulacji temperatury aż do 400°C - niezależnie od poziomu komór.
Piece taśmowe posiadają wzmocnione elementy grzewcze, skonstruowane specjalnie do systemu konwekcji. Urządzenie posiada doskonałą izolację komory roboczej z wełny rock wool, z obiegiem powietrza chłodzącego, dzięki czemu najwyższa temperatura, do jakiej rozgrzewa się zewnętrzna powierzchnia obudowy pieca to 38°C.
Model gazowy posiada automatyczną kontrolę poboru gazu w zależności od ilości przygotowywanych produktów. Gwarancja pieca trwa 12 miesięcy.
Piece taśmowe są najlepsze do wypieku pizzy i polecane przez profesjonalistów.
Piece nadmuchowe
Piece nadmuchowe są inaczej zwane piecami konwekcyjnymi. Piece te, dzięki kompaktowym rozmiarom przeznaczone są do lokali o małej i średniej wydajności. Ich zaletą jest nieskomplikowana konstrukcja oraz łatwość obsługi. Dzięki swoim zgrabnym rozmiarom idealnie sprawdzają się w lokalach, którym brakuje miejsca dla większych urządzeń. Piece nadmuchowe najlepiej sprawdzą się w lokalach typu fast-food, gdzie przygotowywane są zapiekanki, tarty, pieczone warzyw i do małych piekarni i sklepów, które chcą poszerzyć swoją ofertę o świeże i ciepłe pieczywo. Piece konwekcyjne sprawdzą się także jako piece do podgrzewania.
Dobrze izolowana komora pieca gwarantuje małe straty ciepła, a solidny i wytrzymały uchwyt drzwi posłuży przez długi czas. Piece nadmuchowe są łatwe w czyszczeniu, czyszczenie dzięki zaokrąglonym krawędziom komory i wysuwanym prowadnicom.
Piece objęte są 12-miesięczną gwarancją.