Jaki piec konwekcyjno-parowy do małej restauracji a jaki do dużej?
Jaki piec konwekcyjno-parowy do małej restauracji a jaki do dużej?

Otwarciu własne restauracji towarzyszy zawsze ogromny stres. Okres planowania gastronomicznego biznesu jest szczególnie trudny dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją działalność w tej branży. Nim pierwsi goście spróbują Twoich dań, czeka Cię szereg decyzji do podjęcia. To od nich zależy powodzenie gastronomicznego interesu.

Ważne będzie nie tylko to jaki wystrój wybierzesz dla swojej restauracji i jakie dania będą zachwycać Twoich gości. Najważniejszy jest dobór dobrych i rzetelnych pracowników, a także profesjonalny sprzęt, na jakim będzie pracować załga w Twojej kuchni.

czytaj całość »
Dezynfekcja lokalu - o czym należy pamiętać?
Dezynfekcja lokalu - o czym należy pamiętać?

Każdego dnia w restauracjach, kawiarniach, hotelach i innych lokalach gastronomicznych przewijają się setki różnych osób. Aby zadbać o ich komfort i bezpieczeństwo, pracownicy powinni dołożyć wszelkich starań, by skutecznie zdezynfekować pomieszczenie. O czym należy pamiętać przy dezynfekcji lokalu?

czytaj całość »
Oszczędne zmywanie w restauracji – jak zoptymalizować koszty w lokalu gastronomicznym?
Oszczędne zmywanie w restauracji – jak zoptymalizować koszty w lokalu gastronomicznym?

Zmywanie naczyń to temat, który wielu restauratorom przysparza bardzo wiele problemów. W dzisiejszym artykule zajmiemy się zmywaniem na właśnie taką skalę. Hotele, restauracje, sale weselne to wszystkie te miejsca, w których nie dość, że naczyń jest bardzo wiele, to jeszcze ich czystość będzie wyznacznikiem poziomu danego lokalu. To właśnie dlatego warto zainwestować w dobre zmywarki taśmowe, czyli profesjonalne urządzenia przeznaczone do zmywania naczyń. Nie można jednak zapominać, że zmywanie naczyń na tak dużą skalę wiąże się również z opłatami za prąd, czy wodę. Właśnie dlatego kalkulując koszty prowadzenia biznesu, warto zadbać, aby sprzęt wykorzystywany w lokalu był również ekonomiczny.

czytaj całość »
Niezbędny sprzęt do lokalu gastronomicznego – poradnik
Niezbędny sprzęt do lokalu gastronomicznego – poradnik

Prawidłowe wyposażenie lokalu gastronomicznego nie należy do prostych zadań. Często wymaga ono doświadczenia, jakiego osoby dopiero wkraczające na rynek usług gastronomicznych jeszcze nie posiadają. Aby nie popełnić niepotrzebnych błędów i związanych z tym wydatków, warto dowiedzieć się, jak zaplanować wyposażenie kuchni tak, aby dokładnie odpowiadało ono jej przeznaczeniu. 

czytaj całość »
Czym kierować się przy wyborze zastawy stołowej do lokalu?
Czym kierować się przy wyborze zastawy stołowej do lokalu?

Dobry lokal gastronomiczny tworzy wiele czynników. Wysoka jakość potraw to podstawa. Pamiętajmy jednak, że odpowiednia atmosfera oraz estetyczny wygląd lokalu równie mocno wpływają na odczucia klienta. Niestety, nawet najlepiej przygotowane danie straci na smaku w momencie, gdy zostanie podane niechlujnie, w brzydkiej lub zniszczonej zastawie. Jak mówi powiedzenie - „diabeł tkwi w szczegółach” - i nawet tak z pozoru nieistotne elementy jak wygląd talerzy czy sposób zagospodarowania nimi przestrzeni stołowej potrafią zniszczyć dobre wrażenie, jakie lokal początkowo wywrze na kliencie.

 

czytaj całość »
Zmywarko-wyparzarki do gastronomii
Zmywarko-wyparzarki do gastronomii

W gastronomii szczególną uwagę przywiązuje się do higieny. Higieniczne warunki obejmują nie tylko samo przygotowywanie potraw, ale także ich serwowanie. Dlatego tak ważne jest, aby wszystkie naczynia, które przecież każdego dnia używane są przez różnych klientów, były perfekcyjnie czyste. Puby, dyskoteki, małe gastronomie, czy restauracje to miejsca, w których rotacja klientów jest naprawdę duża.

 

czytaj całość »
Zmywarko-wyparzarka: jak dokonać najlepszego wyboru?
Zmywarko-wyparzarka: jak dokonać najlepszego wyboru?

Nienagannie czyste naczynia to wizytówka każdej dobrej restauracji. Zachowanie najwyższego standardu higieny powinno być priorytetem zarówno podczas przyrządzania potraw, jak i ich serwowania. Jak dobrać odpowiednie urządzenie, dzięki któremu będziemy mieć pewność, że naczynia oraz zastawa stołowa będą higienicznie czyste?

 

czytaj całość »
Zmywarki tunelowe i kapturowe - urządzenia do zadań specjalnych
Zmywarki tunelowe i kapturowe - urządzenia do zadań specjalnych

Zmywanie naczyń w dużych obiektach takich jak stołówki, domy weselne, szpitale czy hotele wymaga zaopatrzenia kuchni w profesjonalny sprzęt. Taki, który nie tylko poradzi sobie z ogromną ilością talerzy, garnków, sztućców i tac, ale będzie zapewniał doskonałe rezultaty mycia, oszczędzając jednocześnie energię. Jeśli zastanawiasz się jakie urządzenia zdołają sprostać wymaganiom hotelowej kuchni – zapraszamy do lektury!

 

czytaj całość »
Zmywarki kapturowe – niedoceniona pomoc w lokalu
Zmywarki kapturowe – niedoceniona pomoc w lokalu

Jednym z podstawowych sprzętów, jakie znajdują się w lokalu gastronomicznych, to zmywarka. Wybór odpowiedniej to nie tylko gwarancja zawsze czystych higienicznie naczyń i sztućców, ale także ergonomia pracy. I o ile w mniejszych lokalach wystarczają mniejsze zmywarko-wyparzarki, to w lokalach, gdzie zmywanie odbywa się non stop i w krótkim czasie trzeba umyć dużą ilość naczyń, niezastąpione stają się zmywarki kapturowe.

 

czytaj całość »
Wyposażenie piekarni - od czego zacząć?
Wyposażenie piekarni - od czego zacząć?

Branża piekarnicza w ostatnim czasie ulega dynamicznym zmianom. Czasami wysokiej jakości pieczywo nie wystarcza, aby przyciągnąć klientów. Coraz częściej w piekarni możemy usiąść, zamówić ciasto i wypić kawę. To z kolei wymaga stosowania coraz nowszych rozwiązań, które pozwalają na rozszerzenie oferty działalności, przy jednoczesnym zachowaniu ergonomii pracy. 

 

czytaj całość »
Witryny cukiernicze – nie tylko do cukierni
Witryny cukiernicze – nie tylko do cukierni

Nic tak nie kusi naszego wzroku, gdy wchodzimy do cukierni, kawiarni czy restauracji, jak pięknie wyeksponowane ciasta, ciastka, desery. I nic tak wspaniale nie jest w stanie ich zaprezentować, jak witryny cukiernicze. Prezentowane za ich pomocą słodkości kuszą, by spróbować i je kupić. Jeśli więc prowadzisz własną cukiernię, restaurację, czy kawiarnię, uzupełnij jej wnętrze o profesjonalną witrynę, która podnosi estetykę i funkcjonalność miejsca. Witrynę, którą wyróżnia ciekaw design, piękno wykonania, elegancja materiałów i magia światła.

 

czytaj całość »
Uniwersalna zmywarka z funkcją wyparzania
Uniwersalna zmywarka z funkcją wyparzania

Prowadząc lokal gastronomiczny, doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, jak ważne jest aby wszelkiego rodzaju naczynia, szkła i sztućce podawane gościom były higienicznie czyste. Doskonale wiesz też, że każdego dnia liczba odwiedzających klientów może być znacznie wyższa, niż liczba talerzyków, kieliszków, łyżeczek, czy filiżanek. A to wiąże się z koniecznością mycia. A to znacznie ułatwi Ci zmywarka z funkcją wyparzania.

 

czytaj całość »

Sklep internetowy Shoper.pl 

 

2019 © multigastro.pl - Wszelkie Prawa Zastrzeżone

 

Nasza hurtownia gastronomiczna specjalizuje się w sprzedaży różnorodnych sprzętów gastronomicznych oraz niezbędnych w każdym lokalu akcesoriów. Oferowane przez nas wyposażenie gastronomii cechuje najwyższa jakość oraz atrakcyjna cena, która zadowoli każdego klienta i pozwoli dopasować zamówieniowe do posiadanego budżetu. W naszej ofercie znajdziecie Państwo m.in. wyposażenie kawiarni, cukierni, restauracji (obieraczki do ziemniaków), baru, pizzerii, pralni, cateringu, zastawę stołową oraz różnorodne akcesoria, które pozwalają na sprawne funkcjonowanie sprzętu gastronomicznego.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium