Multi Gastro

Temperówki do czekolady

[product id="23549, 28495, 28532, 22321"]

Temperówki do czekolady – idealnie chrupka i lśniąca czekolada

Temperowanie czekolady to proces technologiczny, który jest niezwykle istotny dla końcowej jakości wyrobów cukierniczych. Kontrolowana krystalizacja masła kakaowego zapewnia temu surowcowi pożądane parametry, wśród których najważniejsza jest optymalna konsystencja do obróbki oraz perfekcyjna chrupkość i połysk po zastygnięciu. Czekolada, która została poddana procesowi temperowania, ładniej wygląda i lepiej smakuje, a dodatkowo wolniej topi się w dłoniach. Temperówki do czekolady to profesjonalne urządzenia, które mają za zadanie automatyzację tego procesu wymagającego dużej precyzji. Ich obecność jest niezbędna w każdym miejscu, w którym powstają praliny, tabliczki lub inne słodycze albo desery z wykorzystaniem czekolady.

Automatyzacja procesu temperowania znacznie ułatwia i przyspiesza pracę w kuchni, eliminując jednocześnie ryzyko błędów, które mogą prowadzić do niedostatecznej krystalizacji masła kakaowego. Dostępne w naszym asortymencie urządzenia zaspokoją potrzeby zarówno małych rzemieślniczych zakładów, jak i miejsc, w których występuje bardzo duże zapotrzebowanie na czekoladę. Proponujemy temperówki do czekolady o starannie przemyślanej konstrukcji i parametrach, dzięki czemu są one wygodne w stosowaniu, proste w obsłudze i przede wszystkim skuteczne.

Zalety temperówek do czekolady

Podstawową zaletą temperówek do czekolady jest wsparcie produkcji, dzięki czemu odbywa się ona sprawniej, wygodniej i bardziej wydajnie. Urządzenia te są precyzyjnie zaprogramowane, tak aby temperować czekoladę z najwyższą skutecznością. Eliminuje to ryzyko błędów, jakie mogą wystąpić przy ręcznych metodach, ponieważ proces ten obejmuje kolejne podgrzewanie i schładzanie mieszanki do ściśle określonych temperatur. Ważną zaletą temperówek do czekolady jest też możliwość skorzystania z funkcji roztapiania i utrzymywania płynnej konsystencji oraz określonej temperatury surowca. Jest to kolejne ułatwienie przy realizacji wymagających precyzji zadań. Również komfortowy dozownik znacząco ułatwia pracę, a dodatkowe przystawki, które współpracują z maszyną, stwarzają możliwość rozbudowania jej o kolejne funkcje.

Tak jak w przypadku każdego urządzenia mającego kontakt z żywnością, temperówki do czekolady wykonane są w sposób, który zapewnia pełną higienę procesu produkcji. Głównym materiałem użytym w konstrukcji jest stal nierdzewna. Nowoczesne maszyny tego typu mają zaawansowane podzespoły, które wpływają na ich wydajność, dzięki czemu są niezwykle funkcjonalne. Dużą zaletą jest też możliwość urządzenia o dowolnych gabarytach i pojemności zbiornika. Pozwala to na pełne dopasowanie go do konkretnych potrzeb.

Pomagamy w doborze urządzeń: 12 307 79 79

 
Montaż na terenie całej Polski
Wszystkie urządzenia sprzedawane przez naszą firmę mogą być podłączone przez nas profesjonalny serwis na terenie całego kraju. Skontaktuj się z nami, aby otrzymać indywidualną wycenę.
 
Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny
Prowadzimy profesjonalne usługi napraw, montażu, szkoleń. Wszystkie urządzenia objęte są gwarancją producenta. Oferujemy wsparcie techniczne po upływie gwarancji.
Opinie Klientów
Zawsze fachowe doradztwo, niezawodne produkty w najlepszej cenie.
Cukiernia Cora - Kraków
Szybki serwis, miła obsługa, ogromny wybór - zawsze na czas w super cenie.
Piekarnie La Baguette - Kraków
Profesjonalne podeście do Klienta.
Restauracja Tarasowa - Rybnik
Wszystko super, kontakt, informacje, maile, dostawa.
Kawiarnia Eisdealer - Berlin
Miła i profesjonalna obsługa, świetne piece cukiernicze w niskiej cenie!
Sernik w Koronce- Dębica
Profesjonalne porady. Zawsze chętni do pomocy proponując różne rozwiązania.
Spar Zuzanka - Zawiercie

Biuro obsługi Klienta

12 306 54 00
pon-pt: 8:30 - 16:30

info@multigastro.pl

Przejdź do podstrony z wszystkimi danymi kontaktowymi

PRZEJDŹ DO KONTAKTU

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium