

Kategorie
Producent
Pojemniki do żywności

Pojemnik na mąkę | na produkty sypkie | z kółkami | 100 litrów
Gotowa żywność oraz produkty spożywcze, w których przygotowywane sapo trawy wymagają odpowiednich warunków przechowywania. Naczynia i pojemniki powinny być wykonane z materiałów, które nie tylko zachowują trwałość, ale też nie wpływają na smak i walory odżywcze zawartości. Obok niezastąpionej stali szlachetnej, z której produkuje się garnki oraz obok całkowicie neutralnej ceramiki swoje znaczące miejsce zajmują też odpowiednie tworzywa sztuczne. Te, z których wykonano nasze pojemniki na żywność to polipropylen oraz poliwęglan – materiały wyróżniające się bardzo wysoką odpornością na kwasy owocowe, barwniki naturalne i tłuszcze, zawarte w potrawach. To doskonały wybór zarówno do magazynowania, jak i transportu gotowych dań.
Pojemniki okrągłe z pokrywą
Podstawą naszego asortymentu są dwa rodzaje pojemników, wśród których okrągłe wyróżniają się większa pojemnością i uniwersalnym kształtem. Do ich najważniejszych atutów można zaliczyć:
- możliwość użytkowania w szerokim zakresie temperatur od -5°c do 70°c,
- wyposażenie w dwa specjalne uchwyty, które ułatwiają przenoszenie ciężkich, wypełnionych produktami pojemników,
- szeroki zakres pojemności od 1 do 20 litrów,
- podziałka, która umożliwia precyzyjne kontrolowanie i odmierzanie zawartości,
- szczelna pokrywka, chroniąca zawartość przed wylaniem lub zanieczyszczeniem,
- uniwersalny kształt i brak narożników ułatwiający utrzymanie wnętrza w idealnej czystości.
Okrągłe pojemniki z polipropylenu są też bardzo estetyczne wizualnie, dlatego mogą być wykorzystywane do porcjowania obiadów cateringowych lub dostarczania na przyjęcia potraw jednogarnkowych, sałatek czy bigosu.
Pojemniki z poliwęglanu z miarką
Poza pojemnikami okrągłymi, przeznaczonymi do przechowywania i przenoszenia żywności specjalna grupą naszego asortymentu stanowią pojemniki z poliwęglanu. To funkcjonalne opakowania, które łączą w sobie kilka różnych zalet, dzięki czemu okazują się bardzo przydatne w warunkach polowych lub podczas przechowywania w magazynie. Do atutów tych pojemników można zaliczyć:
- czworokątny kształt, który sprzyja ekonomicznego wykorzystaniu miejsca na półkach magazynowych i w kontenerach transportowych,
- przejrzysta struktura tworzywa, pozwalająca na wgląd w zawartość pojemnika,
- estetyczna i bardzo szczelna pokrywka zapewniająca ochronę zawartości i przedłużająca świeżość potraw,
- precyzyjna miara ułatwiająca porcjowanie i kontrole stanu magazynowego,
- kilka wielkości pojemników od 5,7 do 20,8 litra,
- dwa wygodne uchwyty do przenoszenia,
- znacznie szerszy zakres temperatur, od -40°C do 99°C, dzięki czemu w pojemnikach można przenosić bardzo gorące potrawy oraz wykorzystywać je w zamrażarkach.
Zarówno okrągłe pojemniki z polipropylenu, jak i czworokątne z poliwęglanu doskonale sprawdzą się podczas przechowywania i transportu potraw w ramach usług cateringowych, ale mogą też być pomocne w lokalach gastronomicznych, serwujących dania na miejscu. To świetne pojemniki na surówki obiadowe, dietetyczne sałatki, różnego typu pasty i inne potrawy na zimno lub na gorąco.