

Kategorie
Producent
Profesjonalne sokowirówki

Sokowirówka ES500 | 0,7 kW | 242x495x512 mm | 2 lata gwarancji

Profesjonalna sokowirówka do warzyw i owoców C300

Sokowirówka do warzyw i owoców | Robot Coupe J80 Ultra

Sokowirówka CEADO ES700 | 0,8 kW | 270x410x510 mm

Sokowirówka ES900 | 1 kW | 290x538x530 mm | 2 lata gwarancji

Sokowirówka do warzyw i owoców J100 Ultra

Sokowirówka o dużej wydajności Santos 68 - 140l soku/h

Sokowirówka o dużej wydajności HAMILTON BEACH Otto HJE960-CE | 1200 W
W ofercie naszej firmy można znaleźć szeroką gamę profesjonalnych i półprofesjonalnych sokowirówek przeznaczonych do stosowania w gastronomii. Szczególnie polecamy sokowirówki włoskiej produkcji, ponieważ są idealnym połączeniem rozsądnej ceny, niezawodności oraz wydajności. Wszystkie profesjonalne sokowirówki idealnie nadają się o restauracji, punktów oferujących świeże soki, przedszkoli, szkół oraz innych punktów, które chcą wprowadzić do swojej oferty soki ze świeżych owoców i warzyw.
Cechy profesjonalnej sokowirówki
Profesjonalne sokowirówki, które stosowane są w gastronomii, powinny być uniwersalne i cechować się dużą wydajnością oraz wytrzymałością. Takie cechy zapewniają długie i bezproblemowe użytkowanie oraz szybkie i wygodne przygotowywanie soków owocowo-warzywnych. Profesjonalne sokowirówki charakteryzują się bardzo bezpiecznym użytkowaniem - dzięki systemowi zamykania i braku dostępu do części tnących. Warto również sprawdzać, czy sokowirówki są przystosowane do twardych i miękkich owoców oraz warzyw. Czy można w nich miksować jabłka, pomarańcze i zielone liście szpinaku? W dobrej jakości sokowirówkach w ciągu 1 minuty otrzymywane jest ponad 1,5 litra soku przy dużej wydajności 0,69-0,8 l/kg owoców lub warzyw, co oznacza przystosowanie do dużej produkcji. Tarcza tnąca oraz sito powinny być zaprojektowane tak, aby uzyskiwać najwyższej jakości świeży sok. Dobrze jest, kiedy sito sokowirówki wykonane jest ze stali nierdzewnej. Stal nierdzewna w strefie kontaktu z żywnością oznacza, że sokowirówka nie styka się z niezdrowym aluminium i plastikiem, a w dodatku jest dużo prostsze czyszczenie.
Czyszczenie profesjonalnej, gastronomicznej sokowirówki nie powinno dostarczać trudności ani znacząco dokładać pracy.W oferowanych przez Multigastro sokowirówkach, wszystkie komponenty mogą być łatwo i szybko rozłożone, a wyciągnięcie sita wraz z tarczą tnącą jest niezwykle proste dzięki magnetycznemu zamocowaniu (nie ma potrzeby używania narzędzi).
Profesjonalna sokowirówka a ergonomia pracy
Decydując się na zakup profesjonalnej sokowirówki, warto przyjrzeć się sprzętowi z perspektywy ergonomii pracy. Czy sokowirówka posiada pojemnik na miąższ o dużej pojemności? Jak głośna jest sokowirówka, czy posiada silnik asynchroniczny - pozwalający na wyjątkowo cichą pracę nawet przy dużej mocy? Jak wygląda proces amortyzacji sokowirówki? Dobrze jest też spojrzeć na sokowirówkę od spodu - czy ma zamontowane gumowe nóżki, które będą amortyzować wstrząsy i nie pozwolą na przesuwanie się na blacie? Gumowe nóżki to detal, który przydatny będzie w sytuacji awaryjnej, kiedy coś się rozleje i nie będzie miał kontaktu ze spodem urządzenia. Z tego samego powodu warto wybrać profesjonalną sokowirówkę, w której podniesienie klamry zamykającej, zatrzyma wszystkie czynności - tak samo jak odcięcie dopływu prądu, kiedy pokrywa zostanie otwarta. Ze względów bezpieczeństwa, dobrze jest, kiedy sokowirówka posiada wyłącznik bezpieczeństwa w pokrywie.
Jeśli sokowirówka w restauracji bądź sklepie będzie ustawiona na widoku klientów, warto zadbać o jej wygląd i estetykę. Lepiej dobrać model profesjonalnej sokowirówki do ogólnego wystroju lokalu.