Multi Gastro
Utrzymanie i serwisowanie urządzeń gastronomicznych
Utrzymanie i serwisowanie urządzeń gastronomicznych

Bieżące przeglądy techniczne

Codzienne kontrolowanie stanu technicznego sprzętu jest jednym z kluczowych aspektów utrzymania urządzeń gastronomicznych w dobrej kondycji. Dlatego tak ważne jest wdrożenie rozwiązań, dzięki którym to pracownicy będą w stanie przeprowadzić podstawowy przegląd stanu technicznego sprzętu i wyłapać ewentualne nieprawidłowości.

Taki przegląd wymaga zaledwie kilkunastu minut dziennie, a może znacząco przyczynić się do wydłużenia żywotności dostępnych urządzeń. Im szybciej uda się wyłapać ewentualne usterki, uszkodzenia czy luźne elementy, tym sprawniej pójdzie naprawa sprzętu, ponieważ dzięki wczesnemu wyłapaniu symptomów, nie dojdzie do poważniejszych awarii. Aby prawidłowo codzienny przegląd, pracownicy powinni zostać odpowiednio przeszkoleni przez dostawcę konkretnych urządzeń.

Montaż urządzeń gastronomicznych

Bardzo często przyczyną nieprawidłowości związanych ze sprzętem gastronomicznym jest błędnie przeprowadzony montaż. Wadliwe podłączenie urządzenia, a także niesprawdzenie wymogów technicznych oraz zapisów w instrukcji może prowadzić do pojawienia się usterek, których usunięcie narazi firmę na dodatkowe koszty. Szacuje się, że nawet 1/3 awarii nie miałaby miejsca, gdyby nie prawidłowo przeprowadzony montaż.

Dlatego decydując się na zakup profesjonalnych sprzętu do restauracji warto skorzystać z usług firmy specjalizującej się w montażu oraz serwisie urządzeń gastronomicznych. Zlecając to zadanie profesjonalistom nie tylko uzyska się gwarancję poprawnego montażu, ale również uzyska się cenne informację na temat prawidłowej eksploatacji i bieżących przeglądów urządzeń.

Regularne serwisowanie urządzeń gastronomicznych

Kolejnym aspektem, o którym należy pamiętać jest regularny, profesjonalny serwis urządzeń gastronomicznych. Jest to znacznie bardziej szczegółowa kontrola niż ta, przeprowadzana na bieżąco przez pracowników. Usługa realizowana jest przez profesjonalny serwis urządzeń gastronomicznych i pozwala na wychwycenie wszystkich usterek i nieprawidłowości, nawet tych niewidocznych gołym okiem.

Taki serwis powinien być realizowany w regularnych odstępach czasu, najlepiej minimum raz do roku. Dzięki temu można w prosty sposób zapobiec niespodziewanym awariom, które unieruchomiłyby sprzęt na dłużej. W czasie serwisu nie tylko zostanie przeprowadzona kontrola pracy urządzenia, ale także wymienione zostaną wadliwe lub zużyte podzespoły, dzięki czemu przedłużona zostanie żywotność sprzętu. To stosunkowo niewielki koszt, który pomoże zaoszczędzić na późniejszych naprawach i odłoży w czasie konieczność zakupienia nowego urządzenia.

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium