

Wałkowarki to urządzenia, które służą do formowania ciężkiego ciasta na pizzę, pieczywo, ciasta francuskiego, półfrancuskiego, drożdżowego lub ciasta na pierogi w okrągłe albo – jak w przypadku wałkowarek prostych - w prostokątne placki. Możemy rozróżnić urządzenia manualne oraz elektryczne. Wszystkie znacznie usprawniają proces obróbki ciasta oraz skracają czas jego przygotowania. To z kolei może przełożyć się na obniżenie kosztów prowadzenia działalności.
Wszystkie oferowane przez nas wałkowarki, wałkownice do ciasta na pizzę, pierogi wyróżniają się:
- możliwością regulacji grubości ciasta
- idealnym wałkowaniem, bez uszkadzania struktury ciasta oraz bez jego nagrzewania (tak jak ma to często miejsce w przypadku obróbki manualnej)
- łatwością użycia oraz utrzymania urządzenia w czystości.
Proponujemy Państwu najwyższej jakości produkty, wykonane z materiałów zapewniających ich długą żywotność oraz niezawodność. Zachęcamy do zapoznania się z asortymentem sklepu i kontaktu z naszymi specjalistami – postaramy się dobrać rozwiązania dostosowane do wszystkich Państwa wymagań.