

Kategorie
Producent
Wiadra
Wiadra to naczynia uniwersalne, przydatne w każdym lokalu gastronomiczny, bez względu na jego wielkość i profil. Mogą być wykorzystywane zarówno do przygotowywania i przechowywania żywności, jak i do celu gromadzenia odpadków, śmieci czy resztek jedzenia, przeznaczonych dla odbiorców z gospodarstw rolnych. Niewątpliwą zaletą wiader jest ich charakterystyczny kształt, dzięki któremu nie zajmują wiele miejsca, przy jednoczesnej sporej pojemności. To również naczynia wygodne do przenoszenia i transportu zwłaszcza, że dostępne są też w wersji z pokrywą. Jeśli posiadasz lokal gastronomiczny – restaurację, kawiarnię, pub lub firmę cateringową – z pewnością wiadra z naszej oferty są idealnym wyposażeniem Twojej kuchni.
Co wyróżnia nasze wiadra?
Wszystkie wiadra z naszej kolekcji pochodzą od znanego i cenionego producenta, dlatego wyróżniają się wysoka jakością wykonania oraz trwałymi połączeniami. Posiadają też wiele innych cennych zalet.
- Wykonane ze stali nierdzewnej są bardzo odporne na uszkodzenia mechaniczne, środki chemiczne i kontakt z produktami spożywczymi.
- Satynowana powierzchnia sprzyja długiemu utrzymaniu nienagannego wyglądu, a także zachowaniu estetyki, bowiem nie zachowuje odcisków palców.
- Wewnętrzna podziałka umożliwia precyzyjne odmierzanie ilości wody lub innych płynów, dodawanych do potraw.
- Możliwość wyboru wiadra z pierścieniem lub bez pozwala na dostosowanie konstrukcji do wykorzystania na suchej i mokrej posadzce. Pierścień dodatkowo ułatwia wylewanie płynów z naczynia.
- Trapezowy kształt wiadra sprzyja zestawianiu pustych pojemników, ograniczając miejsce wykorzystane do ich przechowywania.
- Wygodne, szerokie ucho usprawnia przenoszenie zarówno przez jedną jak i przez dwie osoby.
Atrakcyjny design i zróżnicowana pojemność
Jednym z wielu atutów, jakie wyróżniają oferowane przez nas wiadra gastronomiczne jest atrakcyjny design. Starannie wykończona, satynowania powierzchnia, a także – w niektórych modelach – polerowane wnętrze i dodatkowe paski przy podstawie sprawiają, że naczynie prezentuje się wyjątkowo estetyczne. Taki wygląd sprzyja wykorzystaniu naszych wiader do transportu i porcjowania potraw w szpitalach, szkolnych stołówkach czy w cateringu. Doskonale sprawdzą się podczas przenoszenia owoców, surówek, zup i sosów, a nawet napojów.
Oferujemy w sprzedaży wiadra ze stali nierdzewnej w kilku odmianach wzorniczych, a także w różnych pojemnościach w zakresie od 7 do 15 litrów. Większość modeli wiader pozwala na dopasowanie do nich pokrywy, która pozwala na szczelne przykrycie zawartości i jego ochronę podczas transportu lub przechowywania. W przypadku, gdy wiadro przeznaczone jest do przechowywania odpadków pokrywa eliminuje roznoszenie zapachów i utrudnia dostęp insektów. Nasze wiadra są nie tylko uniwersalne i doskonale sprawdzą się podczas przygotowywania żywności, ale też zastąpią pojemniki magazynowe, chroniąc zawartość przed zawilgoceniem i innymi zanieczyszczeniami. Idealnie nadają się do przechowywania produktów suchych i płynów.