

Kategorie
Producent
Piece do pizzy

Piec do pizzy jednokomorowy - pizza 40cm - szamotowy do zapiekanek

Podstawa pod piec piekarniczy | 725x580x700 mm

Piec do pizzy Mini 1 | jednokomrowy | 1x 35cm | 1 kW

Piec do pizzy 2 komorowy - 2 pizze 40cm - szamotowy do zapiekanek

Podstawa nierdzewna do pieców gazowych | 1130x890x850 mm

Piec do pizzy Mini | 2x 35cm | 2 dwukomorowy | 2,7 kW

Piec do pizzy "Mini Plus" | jednokomorowy | 1x35cm | 1 kW

Podstawa nierdzewna do pieców gazowych | 1130x890x1050 mm

Podstawa nierdzewna do pieców gazowych | 1130x1240x850 mm

Piec do pizzy Basic 2/40 Vetro, 2-komorowy, 2,4kW, 230V, 567x427,5x(H)428mm

Podstawa nierdzewna do pieców gazowych | 1130x1240x1050 mm

Piec do pizzy Basic 4, 1-komorowy, 4,7kW, 400V,975x814x(H)413mm

Podstawa nierdzewna do pieców gazowych | 1420x1240x1050 mm
Nowoczesne piece do pizzy
Sercem każdej pizzerii oraz lokalu specjalizującego się w serwowaniu potraw kuchni włoskiej jest profesjonalny piec do pizzy. W zależności od tego, jakiego rodzaju oraz jak duży biznes prowadzimy, potrzebny będzie nam sprzęt idealnie dostosowany do naszych wymagań. Znajdujące się w naszej ofercie modele różnią się parametrami i wydajnością, dlatego mogą być dobierane do potrzeb konkretnego lokalu.
Dużym pizzeriom przygotowującym wiele zamówień w ciągu dnia oferujemy piece do pizzy dwukomorowe, które umożliwiają jednoczesne przygotowanie nawet osiemnastu pizz o dużej średnicy. Mniejszym lokalom wystarczy urządzenie z pojedynczą komorą. W asortymencie znajdziecie też Państwo piece przemysłowe, komorowe i taśmowe zapewniające dużą wydajność w procesie produkcji. W tej kategorii proponujemy zarówno urządzenia elektryczne, jak i gazowe pozwalające na przystosowanie do dostępnych mediów, warunków w lokalu i trybu pracy. Prawdziwą gratkę stanowią też tradycyjne piece opalane drewnem, które nadają pizzy delikatny dymny aromat, poprawiając jej walory smakowe.
Dostępne w naszej ofercie piece do pizzy wykonane są w oparciu o najnowsze technologie. Modele wyposażone są w sterowanie elektroniczne i posiadają nowoczesny, estetyczny design. Wszystkie te cechy zapewnią optymalną wydajność i niezawodność oferowanych urządzeń.
Zalety pieców do pizzy
Piece do pizzy to specyficzne urządzenia, których nie można zastąpić zwykłym piekarnikiem. Do wypieku tego włoskiego przysmaku potrzebna jest bowiem bardzo wysoka, dochodząca nawet do 450 stopni temperatura, tradycyjnie uzyskiwana w piecu szamotowym lub kamiennym opalanym drewnem. W takich warunkach wypiek trwa bardzo krótko, a gotowy wyrób kusi idealnie przypieczonym ciastem i roztopionym serem. Ze względu na specyfikę pracy pizzerii większość pieców ma dużą powierzchnię, umożliwiając jednoczesny wypiek kilku placków lub mieszcząc pizze o dużej średnicy. Znacząco przyspiesza to pracę i realizację zamówień.
Idealny piecpowinien mieć rozmiar dostosowany do pożądanej efektywności. W zależności od preferencji można też zdecydować się na wariant zasilany elektrycznie lub gazowo albo opalany drewnem. Od wybranej metody grzewczej zależą m.in. koszty eksploatacji oraz smak gotowego produktu. Ciekawostką są też wciąż mało popularne w naszym kraju piece przelotowe, które zapewniają możliwość niemal taśmowej produkcji. Ich dodatkowym atutem jest równomierny wypiek bez ryzyka przypalenia potrawy.
Wszystkie nowoczesne piece do pizzy wyróżnia energooszczędność, niezawodność i możliwość precyzyjnego kontrolowania temperatury. Dzięki temu są one bardzo funkcjonalne i wygodne w obsłudze. Na rynku dostępne są urządzenia wolnostojące i nastawne, dzięki czemu ergonomiczna aranżacja kuchni nie stanowi problemu. Warto pamiętać, że urządzenia te można też wykorzystać do innych celów – np. wypiekania pieczywa. Precyzyjna kontrola parametrów umożliwia ich prawidłowe zastosowanie w każdej sytuacji.